Vul uw belastingaangifte elektronisch in en win tijd!

18/06/2018

De deadline voor de jaarlijkse belastingaangifte komt er met rasse schreden aan. Dient u uw aangifte op papier in, dan heeft u tot 29 juni tijd. Voor de aangifte online krijgt u nog wat respijt tot 12 juli.

Populair

De belastingaangifte via Tax-on-web wordt elk jaar populairder. Vorig jaar dienden 3,77 miljoen Belgische belastingplichtigen hun aangifte online in. Begrijpelijk, want de vooraf ingevulde delen van Tax-on-web besparen u heel wat werk en tijd. Zo duurt het volgens de tevredenheidsenquête van de FOD Financiën gemiddeld slechts 24 minuten om de klus te klaren. U blijft wel verantwoordelijk voor een correcte aangifte: zorgvuldig controleren is dus de boodschap!

Nog eenvoudiger

Ook dit jaar loodst Tax-on-web u in één scherm door uw aangifte. Zo hoeft u niet langer de verschillende vakken te doorlopen en u kunt ook steeds terugkeren naar dit scherm. Dit jaar wordt de gezamenlijke aangifte duidelijker voorgesteld in 2 kolommen. De belastingplichtigen krijgen uitleg bij bepaalde codes en wizards helpen hen bij het invullen van bepaalde codes, zoals hypothecaire leningen, premies van schuldsaldoverzekeringen en levensverzekeringen.

Vooraf ingevuld

In de online belastingaangifte worden alsmaar meer velden vooraf ingevuld. Dit jaar zijn de hypothecaire leningen, levensverzekeringen en de terugbetaling van het woon-werkverkeer en de levensverzekeringen vooraf ingevuld.

Ook de Belgische banken dragen hun steentje bij in de vereenvoudiging van Tax-on-web. Ze sturen de gegevens over de hypothecaire leningen door naar de fiscus.

Gouden tip: kijk alles goed na

Hoe handig vooraf ingevulde gegevens ook zijn, de eindverantwoordelijkheid voor een correcte aangifte ligt nog steeds bij de burger. Die moet altijd het bedrag grondig controleren en aanpassen waar nodig. Er zijn nog andere gegevens die bepalend kunnen zijn voor een correcte aangifte.

e-ID-reader zoek? Gebruik itsme®!

Voor vele belastingplichtigen begint de belastingaangifte met een zoektocht naar hun tokenkaart of e-ID-reader. Om dit euvel te verhelpen zet Tax-on-web dit jaar ook een mobiel kanaal in met de app itsme®. Het nieuwe design werd ook aangepast aan smartphones en tablets.

itsme® wordt al gebruikt voor internetbankieren bij enkele grootbanken. U moet de app één keer activeren via uw eID of uw bankkaart. Daarna kunt u zich aanmelden bij Tax-on-web met één enkele code van 5 cijfers of uw vingerafdruk. Het is snel, gemakkelijk en veilig.

Meer over: